کانون مسجد حضرت رسول اکرم (ص)اسلام آباد

اخبار و رویدادهای مختلف روستا و مطالب مذهبی

کانون مسجد حضرت رسول اکرم (ص)اسلام آباد

اخبار و رویدادهای مختلف روستا و مطالب مذهبی

دوستان سلام این وبلاگ برای مسجد روستا ساخته شده و به مرور زمان تکمیل میشه.دوستان و هم ولایتی های عزیز ، برای ادامه کارنیاز به هم فکری و مشورت شما دارم و دوستانی که تمایل به گذاشتن مطلب دارند خصوصی بهم اطلاع بدن تا شرایط برای درج مطالب آنها فراهم بشه موضوع وبلاگ ، مطالب مذهبی ،فرهنگی و اخبار روستا می باشد . هر نوع خبری و مطلبی هست لطف کنید بهم اطلاع بدین باتشکر

برای تعجیل در فرج امام زمان صلوات

دنبال کنندگان ۲ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
نویسندگان

استان بوشهر به عنوان بزرگترین تولید کننده گوجه فرنگی خارج فصل کشور شناخته می شود که محصول آن از اوایل آذر تا نیمه نخست فروردین نیاز بازار را تامین می کند؛ اما هر از چندی، قیمت پایین فروش، به چالشی برای کشاورزان مبدل می شود.

مشکلاتی که امسال هم خودنمایی کرده و به گفته برخی نمایندگان کشاورزان، قیمت به اندازه ای پایین است که برداشت محصول هم توجیه اقتصادی ندارد.

اتفاقی که اگر با پیگیری مسئولان جهت بازاریابی محصولات مواجه نشود، بخش عمده ای از کشاورزان را زمین گیر و ورشکست خواهد کرد.

http://mond.ir/wp-admin/post.php?post=38468&action=edit

این اتفاق در شرایطی رخ می دهد که از سال گذشته برای مدیریت منابع آبی، کاهش تولید به کشاورزان تحمیل شده و رییس سازمان جهادکشاورزی استان هم تاکید دارد که با نظارت های صورت گرفته، امسال ۱۰ درصد سطح زیرکشت گوجه فرنگی استان کمتر شد.

کاهشی که برایش جایگزینی نبوده، خصوصا در مناطق جنوبی استان که کشاورزانش تک محصولی اند و افت قیمت در بازار هم بر مشکلات اضافه کرده است.

در همین خصوص، روز چهارشنبه رییس سازمان جهادکشاورزی استان میزبان خبرنگاران بود تا گزارشی از پیگیری های صورت گرفته برای مشکل گوجه کاران دهد.

دلیل افت قیمت، زود رسیدن محصول است

محمد تقی منوچهری درباره مشکل پیش آمده توضیح داد: شرایط جوی مناسب برای محصول گوجه فرنگی درسال زراعی جاری شامل رطوبت و نور مناسب و عدم سرما زدگی، باعث برداشت زودهنگام و افزایش میزان تولید گوجه فرنگی در استان شده است.

وی اضافه کرد: همچنین این شرایط باعث رسیدن همزمان محصول بوشهر با استانهای هرمزگان، جنوب فارس، سیستان و بلوچستان و بهبهان خوزستان شده که این امر اشباع بازار و کاهش قیمت گوجه فرنگی بوشهر را در پی داشته است.

به گفته رییس سازمان جهادکشاورزی، ۱۲٫۵ هزار هکتار زمینهای کشاورزی استان زیرکشت محصول گوجه فرنگی است که تا امروز ۱۴۰ هزار تن محصول برداشت شده، آماری که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است.

این مقام مسئول ادامه داد: براساس قرارداد سه جانبه بین آب منطقه ای، جهادکشاورزی و کشاورز به منظور تعیین سطح زیرکشت، میزان سطح زیر کشت محصول گوجه فرنگی در استان از ۱۴٫۵ هزار هکتار امسال ۱۰ درصد کاهش داشته، طوری که به ۱۲٫۵ هکتار رسید.

مرز صادراتی عراق بسته است

منوچهری ادامه داد: علاوه براین بسته بودن مرزهای خروجی با کشور عراق که مبادی خوبی برای خرید گوجه فرنگی استان است، از دیگر عوامل افت قیمت محصول است که استانداری مکاتباتی با وزارتخارجه برای بازگشایی مرزها انجام داده است.

راه اندازی دو کارخانه رب گوجه در استان

وی یکی از راهکارها را تولید بخشی از گوجه به رب دانست و اظهار کرد: مقرر گردید در هفته جاری دو کارخانه رب گوجه فرنگی استان در دلوار و بردخون با ظرفیت هزار تن راه اندازی شود. البته این کارخانه ها برای استمرار فعالیت نیازمند توسعه خط تولید و تنوع محصولات هستند. البته پیگیر تامین و پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش به دو کارخانه گوجه فرنگی در استان هستیم.

هماهنگی برای ارسال گوجه استان به بازار میوه تهران

منوچهری از پیگیری ارسال بخشی از محصول گوجه استان به غرفه های بازار میوه و تره بار تهران خبر داد و ادامه داد: در این خصوص با وزارت جهادکشاورزی هماهنگی شده و پیگیر یارانه حمل هستیم تا محصول بدون واسطه عرضه شود. افزایش میزان صادرات محصول تولیدی با هماهنگی اداره کل صنعت، معدن و تجارت و انجام هماهنگی با سازمانهای جهاد کشاورزی سایر استانها در زمینه تامین محصول کدو، بادمجان، فلفل و گوجه فرنگی مورد نیاز از جمله اقدامهای انجام شده برای حل مشکل گوجه کاران در استان است.

بازار گوجه متعادل می شود

وی با اشاره بیش بینی هواشناسی درباره افزایش دمای هوا و احتمال سرما زدگی گفت: این موضوع می توان منجر به تاخیر در رسیدن محصول و تعادل بازار شود.

به گفته وی، با اقداماتی که در دست پیگیری است، قیمت گوجه در مزارع به زودی به شرایط مطلوب تری می رسد و کشاورزان نیز تا جایی که امکان دارد در برداشت شتاب نکنند.

منوچهری در پاسخ به سوالی که قیمت مطلوب گوجه برای کشاورزان چقدر است تا توجیه اقتصادی داشته باشد؟ تاکید کرد: هرچه سطح زیرکشت بیشتر باشد، قیمت عرضه پایین هم باشد توجیه دارد، در بوشهر هم که میانگین اراضی ۱٫۵ هکتار است، نرخ بین ۳۵۰ تا ۴۵۰ تومان موردانتظار است تا کشاورزان متضرر نشوند.

رییس سازمان جهادکشاورزی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه امسال هم خرید حمایتی از گوجه کاران دارید؟ بیان کرد: دو سال پیش خرید حمایتی محصول گوجه فرنگی از سوی تعاون روستایی انجام و ۵۴ هزار تن گوجه فرنگی مازاد برنیاز استان خریداری شد ولی امسال شرایط برای این نوع خرید فراهم نیست و تلاش می شود با راهکارهایی که اعلام شد، شرایط قیمتی برای کشاورزان مطلوب شود.

منبع: خلیج فارس

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۹/۲۴
اصغر رجبی

نظرات  (۱)

سلام کاش قیمت خوب بشه گناه دارن چقدر برنامه داشتن برای پول کوجه حالا راضی به اصل پولشون شدن .خا عامو کمی کمتر بکارین

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی